A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нижньоселищенський ліцей
Хустської міської ради

Історія Нижнього Селища (в рамках просвітницької роботи з переселенцями)

Дата: 27.04.2022 10:05
Кількість переглядів: 321

          «Нижнє Селище – звичайна, на перший погляд, сільська глибинка у Хустський громаді,» - розпочала свій виступ перед гостями нашої школи вчителька географії Ніна Данилівна Данча. Вона розповіла про вигідне географічне положення Нижнього Селища, що воно займає золоту середину в оточенні невисоких, але мальовничих гір.

          Також згадала і про населення, водойми та всі принади рідного села. А найголовніше, відповіла на запитання, чому село не глибинка, а перспективне туристичне селище, яке постійно розвивається. Ніна Данилівна поділилась з присутніми і своїми напрацюваннями про дорогоцінні скарби села, а саме джерела з екологічно чистою водою, які служать людям вже багато років.

          Особливо сподобалась розповідь про джерело Хрещатик, яке забезпечує водою школу, дитсадок, сироварню, пекарню і бювет на території села. Водночас вчителька історії Василиків Мирослава Володимирівна провела надзвичайно захоплюючий екскурс сторінками минувшини рідного села: історію розвитку, герби роду Пригара, легенди та перші згадки про наш мальовничий край. Відповіла на багато запитань про село, його традиції, побут, мову.

          Ми і не помітили, як за обговоренням історичних процесів розвитку села перейшли до з‘ясування значень закарпатських діалектів. Разом з психологом школи Алексій Тетяною Михайлівною переселенці спробували себе у ролі перекладачів. Деякі з них навіть вивчили декілька слів і вже їх активно вживають. А ще гості запропонували через деякий час провести з ними тестування на знання закарпатського діалекту.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора