A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нижньоселищенський ліцей
Хустської міської ради

Акція "16 днів проти насильства"

Дата: 13.12.2021 13:15
Кількість переглядів: 538

З 25 листопада по 10 грудня у Нижньоселищенському ЗЗСО І-ІІІ ступенів проходила щорічна всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”, основною метою якої є привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Шістнадцятиденний період акції охопив наступні важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

– 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Практичним психологом Т.М.Алексій та соціальним педагогом М.В.Микулець проведено ряд заходів в межах цієї акції. Тиждень розпочався годиною спілкування з учнями 3-А класу «Ми всі різні, але ми – рівні» та флешмобом «Наші долоньки проти насильства». Серед учнів школи проведено роз'яснювальну роботу «Чому символом боротьби проти насильства є саме синя стрічка?». Цікавою та змістовною була година спілкування «Толерантність врятує світ» з учнями 1-5-х класів. Дискусія на тему насильства пройшла і з учнями 7-го класу. Відверте спілкування «Конфлікти у сім'ї та їх мирне вирішення» було запропоноване для школярів середньої і старшої ланки. За участі учнів 9-х та 11 класу був відзнятий відеоролик на тему: " Ми проти насильства".

8-9-ті класи дискутували за круглим столом на тему "Стоп булінг". 1-го грудня учні нашого закладу долучилися до флешмобу: "Зупинимо СНІД разом", приученому Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

"Ми всі різні, але всі ми рівні", саме під таким гаслом пройшов Міжнародний день людей з інвалідністю. З учнями 8-10 класів була проведена виховна година на тему: "Можливості обмежені - здібності безмежні". Також була створена стінгазета та проведено інтерв'ю з учнями на тему: "Добрий вчинок, який я б зробив для ближнього".

Завершилася акція «16 днів проти насильства» Днем прав людини. За участі учнів 1-11 класів було знято відео «Мої права та обов'язки», у 3-х класах була проведена виховна година "Хоч дитина я мала, та вже маю я права", з учнями 9-х та 10-го класу були проведені виховні години «Подорож країною закону» і «Я людина! Отже у мене є права». Для ознайомлення вчителів батьків був оприлюднений документ «Алгоритм дій у разі виявлення ознак чи фактів, що можуть вказувати на вчинення домашнього насильства щодо дитини». Класні керівники також долучились до проведення цієї акції, зокрема, С.М.Кострець провела годину спілкування «Світ без насильства» (6-Б клас), а О.М.Кострець виховне заняття «Права дитини» (1-А клас).Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора