A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нижньоселищенський ліцей
Хустської міської ради

Харчування по-новому

Дата: 02.11.2021 13:15
Кількість переглядів: 363

        Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.

        Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Саме тому в Нижньоселищенському ЗЗСО успішно впроваджують нове 4-тижневе меню Євгена Клопотенка в рамках всеукраїнської реформи шкільного харчування. Варто зауважити, що учням оновлені страви дуже подобаються, вони з цікавістю знайомляться з ними, особливо з їх назвами. Окрім традиційних українських страв з'явилися популярні страви різних кухонь світу, а також збільшено кількість фруктів та м’яса в раціоні.

        Новацій зазнав не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.

         На даний час у нашому закладі гарячим харчуванням охолені лише учні 1-4 класів та учні пільгових категорій. Маємо надію, що згодом харчуватися в шкільній їдальні зможуть всі бажаючі.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора