A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нижньоселищенський ліцей
Хустської міської ради

Відзначення Дня писемності та мови

Дата: 11.11.2022 16:51
Кількість переглядів: 674

         День української писемності та мови — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме зараз, коли наша держава переживає не найкращі часи, всі почали розуміти, що мова - найсильніша зброя нації. Тому наші вчителі та учні ретельно готувались до відзначення Дня писемності та мови.

          Напередодні свята учні 4-Б класу виготовили лепбук "9 листопада - День української мови та писемності", а в день свята провели інтелектуальну гру "Знавець рідної мови". Результати вікторини засвідчили, що учні глибоко шанують мову та прагнуть удосконалювати свої знання.

          9 листопада учні 9-11 класів разом з вчителями долучились до написання всеукраїнського радіодиктанту національної єдності; молодші школярі, а саме учні 1-2-х класів провели цікаву вікторину юних знавців рідної мови, учні 3-х класів написали аудіодиктант «Рідна земля».

          За можливість здобувати знання, вчитися у просторих класах, розвивати свої вміння учні 4-А класу у День української мови та писемності написали лист - вдячності солдату з вірою в перемогу. Учні 8-го класу також мали змогу дізнатися більше про рідну мову завдяки квесту, який підготувала для них Русанюк О.В.

          І на завершення тижня писемності та мови відбувся виховний захід для 9-х класів «Мова сили й простоти», який провела Драгуська І.М.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора